πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων κατά της επίταξης ιδιωτών γιατρών

Εικόνα του άρθρου Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων κατά της επίταξης ιδιωτών γιατρών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2024, 17:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη διαφωνία του με τη ρύθμιση που θα επιτρέπει την επίταξη των ιδιωτών γιατρών για να καλύπτουν τα κενά στη στελέχωση του ΕΣΥ, καταθέτει και ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

«Είναι προφανές πως το Υπουργείο Υγείας, με την επονείδιστη ρύθμιση που εισάγει προς ψήφιση, αποπειράται να συγκαλύψει τη δική του ανικανότητα, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσιδιάζουν μόνον σε αυταρχικά καθεστώτα» αναφέρει.

Όσο για το μέτρο του αποκλεισμού από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, των γιατρών που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν, ο Σύλλογος αναφέρει ότι αυτό δεν στρέφεται μόνον εναντίον των γιατρών, αλλά θα αποβεί πρωτίστως σε βάρος των ασθενών. «Ο αποκλεισμός των ιδιωτών ιατρών από το σύστημα, θα οδηγήσει έναν πολύ μεγάλο όγκο ασθενών προς τις δημόσιες δομές υγείας, οι οποίες αδυνατούν να διεκπεραιώσουν ακόμα και το σημερινό φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών» τονίζει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, σε συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), προτείνει:

-Αποχή των ιδιωτών ιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από την Παρασκευή 26 Ιουλίου μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

-Νομικές ενέργειες σε συνεννόηση με τον ΠΙΣ κατά της επίμαχης διάταξης, με ταυτόχρονη ανάδειξη των αιτιών που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

-Ιατρικές Κινητοποιήσεις ανά Νομό και Περιφέρεια

-Διακοπή της μετακίνησης ιατρών προς περιφερειακά νοσοκομεία

-Καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Δημόσια Υγεία από την εφαρμογή της διάταξης, αλλά και τη γενικότερη αντίληψη του υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων του ΕΣΥ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back