Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιαματικές πηγές μέσω Interreg

Εικόνα του άρθρου Ιαματικές πηγές μέσω Interreg
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2019, 01:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη χρηματοδότηση τεσσάρων έργων μέσω του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου, έγινε στα Γιάννενα συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος, στην οποία συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη. Το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο φέρει τον τίτλο «The NetRout», με την Περιφέρεια Ηπείρου να είναι επικεφαλής εταίρος. Επί του ηπειρώτικου εδάφους, το έργο που εγκρίθηκε, αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων Αμαράντου, Καβασίλων, Πρέβεζας και Άρτας, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα τρία έργα που θα γίνουν στην Ήπειρο, είναι η αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού λιμένα Μύτικα, με προϋπολογισμό 2,96 εκατ. ευρώ, η ταυτοποίηση των συστατικών και η αξιοποίηση των αρωματικών φυτών της περιοχής, με προϋπολογισμό 480.000 ευρώ, και η προώθηση της δημιουργικής βιομηχανίας και των παραδοσιακών μορφών (αργυροχοΐα, αγγειοπλαστική), με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

«Το αποτέλεσμα της 6ης επιτροπής παρακολούθησης του διακρατικού προγράμματος μάς κάνει περήφανους, καθώς εντάχθηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν έργα στην Περιφέρειά μας αναπτυξιακού χαρακτήρα, με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και οικονομική αξία» δήλωσε η κ. Καλογιάννη.


* Στη φωτογραφία, τα ιαματικά λουτρά Πρέβεζας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back