Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 14-01-2020, 15:20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Συναυλία με το μουσικό σύνολο Mish Mash από την Ιταλία διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας».

Οι Mish Mash θα παρουσιάσουν μια εκδοχή των πολυσυλλεκτικών ήχων που συνθέτουν το μωσαϊκό της Μεσογείου, της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Η κεντρική ιδέα περιστρέφεται γύρω από τη μουσική klezmer, τα σεφαραδίτικα ρομάντζα που καλύπτουν μια περιοχή από την Ισπανία ως την Τουρκία καθώς και τις παραδόσεις της Περσίας και της μουσικής της Μέσης Ανατολής.

«Ο όρος Mish Mash χρησιμοποιείται σε πολλές κουλτούρες για να περιγράψει την ανάμιξη  διαφορετικών στοιχείων και με αυτή την έννοια δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστός για να σχηματίσει μια εικόνα στο μυαλό του ακροατή πριν καν ακούσει τις ενδιαφέρουσες ηχητικές πολυπολιτισμικές μίξεις που επιχειρούν με τόση επιτυχία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Γιάσεμιν Σανίνο στα φωνητικά, Μάρκο Βαλαμπρέγκα στο βιολί και τη βιόλα, Νικόλα Πινιατέλο στην κιθάρα, Μπρούνο Τζόια στο κοντραμπάσο, και Μοζέν Καζιροσαφάρ στα περσικά κρουστά.

Το σύνολο έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης ενώ έχει ηχογραφήσει τρία άλμπουμ (Delta, Parvanè, Yasaman) που έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχουν κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρία Finisterre που ειδικεύεται στο ρεπερτόριο φολκ και έθνικ μουσικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα