Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Ήταν σε πολυήμερη καραντίνα ο νεαρός άντρας»

Εικόνα του άρθρου «Ήταν σε πολυήμερη καραντίνα ο νεαρός άντρας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2020, 18:03

Μεγάλη Τρίτη, και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται πέντε άνθρωποι –τρεις στη Μονάδα Λοιμωδών, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ο 31χρονος –το τελευταίο κρούσμα κοροναϊού στα Γιάννενα-, βρισκόταν σε καραντίνα στην οικία του. «Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες επαφές λόγω της πολυήμερης καραντίνας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όλη η επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου, έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. Πρόκειται για το περιστατικό από τα Γιάννενα, με την κατάσταση της υγείας του ασθενή που είναι διασωληνωμένος, να είναι βελτιωμένη.

-Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

-Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση της υγείας του ασθενή να είναι βελτιωμένη. 

Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.

Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Γιάννενα, είναι σταθερό και ασυμπτωματικό.  Το περιστατικό αυτό του νεαρού άντρα, που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στη μονάδα αρνητικής πίεσης, διαπιστώθηκε ότι είχε τεθεί σε καραντίνα στην οικία του και παρακολουθούνταν από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, δεδομένου ότι σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες επαφές λόγω της πολυήμερης καραντίνας.

-Κατά τη χτεσινή ημέρα εξετάστηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 46 νέα δείγματα. Τα 11 αφορούσαν το Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα 35 όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.           

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Τα 12 δείγματα των δύο προηγούμενων ημερών ήταν αρνητικά.

-Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.

-Από το σύνολο των 143 δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Τα 12 δείγματα που εξετάσθηκαν κατά την χτεσινή ημέρα, ήταν αρνητικά.

-Σήμερα στάλθηκαν 10 νέα δείγματα για εξέταση.

-Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 385 δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

- Ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.

-Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα.

-Ελήφθησαν επιπλέον τρία  νέα δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο εχθές 13/4/2020. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Σήμερα στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση.

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 34 δείγματα και ήταν όλα αρνητικά.

-Στο κάμπινγκ του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται 41 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Οι περισσότεροι είναι Γάλλοι. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back