Ο Μάρτιος δεν ήταν καλός, εργασιακά, στην Ήπειρο, από πολλές απόψεις.
Καταρχάς, έκλεισε ένα αρνητικό τρίμηνο στο ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη».
Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς στην Ήπειρο είναι συνήθως αρνητικό στον εργασιακό τομέα. Ωστόσο, η αύξηση των προσλήψεων πάντα λειτουργούσε αντισταθμιστικά σε ένα βαθμό.
Φέτος όμως, ο Μάρτιος είναι ο πρώτος αρνητικός εδώ και τρία χρόνια και μάλιστα, ενώ τους αντίστοιχους μήνες του 2023 και του 2024, το θετικό ισοζύγιο αυξανόταν γεωμετρικά.
Τον συγκεκριμένο μήνα φέτος, ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στην Ήπειρο, και στους τέσσερις νομούς, ήταν σημαντικά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, αλλά οριακά και πρόπερσι.
Σε επίπεδο τριμήνου, φέτος καταγράφηκαν 610 απολύσεις, οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες από το περσινό, επίσης αρνητικό την ίδια περίοδο, ισοζύγιο.