Ντοτη3 kordas piso topparkspiso
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda και Nissan εξετάζουν πιθανή συγχώνευση

Εικόνα του άρθρου Honda και Nissan εξετάζουν πιθανή συγχώνευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2024, 09:29
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Honda και η Nissan βρίσκονται σε συνομιλίες για την εμβάθυνση της συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συγχώνευσης, το πιο σαφές σημάδι του πώς η κάποτε φαινομενικά ανίκητη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας αναδιαμορφώνεται από τις προκλήσεις της Tesla και των κινεζικών αντιπάλων. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση.

Μια συγχώνευση της Honda και της Nissan θα δημιουργούσε μια εταιρεία 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ετήσια παραγωγή 7,4 εκατομμυρίων οχημάτων, καθιστώντας  τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινήτων στον κόσμο βάσει πωλήσεων οχημάτων μετά την Toyota και τη Volkswagen.

Οι εταιρείες συζητούν επίσης το ενδεχόμενο πλήρους συγχώνευσης, καθώς και την εξέταση τρόπων συνεργασίας με τη Mitsubishi Motors, στην οποία η Nissan είναι ο κορυφαίος μέτοχος με ποσοστό 24%.

Η Honda, η Nissan και η Mitsubishi δήλωσαν ότι δεν έχει ανακοινωθεί καμία συμφωνία από καμία από τις εταιρείες, αν και η Nissan και η Mitsubishi σημείωσαν ότι οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι εξετάζουν ευκαιρίες για μελλοντική συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ένας πόλεμος τιμών EV που ξεκίνησε από την Tesla (TSLA.O), ανοίγει νέα καρτέλα και την BYD έχει εντείνει την πίεση σε κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που χάνει χρήματα από τα οχήματα επόμενης γενιάς. Αυτό έχει ασκήσει πίεση σε εταιρείες όπως η Honda και η Nissan να αναζητήσουν τρόπους για να μειώσουν το κόστος και να επιταχύνουν την ανάπτυξη οχημάτων, και οι συγχωνεύσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οποιαδήποτε συγχώνευση θα αντιμετωπίσει σημαντικό έλεγχο από τις ΗΠΑ και ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να ακολουθήσει σκληρή γραμμή για τα εισαγόμενα οχήματα, απειλώντας μεταξύ άλλων με δασμούς 25% στα οχήματα που αποστέλλονται από τον Καναδά και το Μεξικό. Θα μπορούσε να ζητήσει παραχωρήσεις από τη Honda και τη Nissan για να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία, δήλωσαν αξιωματούχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Honda και η Nissan παράγουν αυτοκίνητα στο Μεξικό για εξαγωγή στις ΗΠΑ.

Mε πληροφορίες από Reuters


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
drosia piso dodoni nea piso