Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημερίδα για τη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Εικόνα του άρθρου Ημερίδα για τη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2019, 10:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημερίδα µε τίτλο «Συντήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Υγεία, Ασφάλεια και Περιβάλλον» διοργανώνει ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ) σε συνεργασία µε το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ Ιωαννίνων.

Σκοπός της ημερίδας είναι να επικοινωνήσει τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία του συντηρητή, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος κατά την εφαρμογή επεμβάσεων συντήρησης. Για τον σκοπό αυτό έχουν κληθεί να συνδράμουν ομιλητές από αρμόδιους φορείς και σχετικά επιστημονικά πεδία (συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, χημικοί, ειδικοί ιατροί κ.ά.), οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδείγματα και προβληματισμούς που συναντώνται σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και μουσεία της Ελλάδας.

Την ίδια μέρα, στις 7 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)διοργανώνει παράσταση αφήγησης για ενήλικες με τίτλο «Έρως και Ψυχή», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back