Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ημέρα κατά «αστυνομοσχεδίου»

Εικόνα του άρθρου Ημέρα κατά «αστυνομοσχεδίου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2021, 10:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο συγκεντρώσεις κατά του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη διοργανώνονται σήμερα στα Γιάννενα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η πρώτη, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, στην οποία καλούν η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, η Πρωτοβουλία Ενάντια στο νόμο Κεραμέως, σωματεία όπως ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πολιτικές οργανώσεις κ.α.

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων «αφού έλαβε υπόψη και την ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικών Υπάλληλων του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από κοινού από την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνει ακόμα ότι «η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αντί να στηρίξει την εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία αλλά και να φροντίσει για την υγεία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, δαπανά ποσά προκειμένου να μεταβάλλει τα Πανεπιστήμια σε χώρους αστυνομοκρατίας  και αυταρχισμού, όπου θα περιορίζονται ακόμη και οι ακαδημαϊκές ελευθερίες».                                                                                  

Επίσης, στη συγκέντρωση των 12 καλούν και οι Αριστερές Παρεμβάσεις, σε Γιάννενα και Ήπειρο: «Ο εύηχος τίτλος (σ.σ. του νομοσχεδίου) δεν μπορεί να κρύψει ένα βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενο, τομή, ακροδεξιάς απόχρωσης όχι μόνο για τα μορφωτικά δικαιώματα αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες της νεολαίας και του λαού μας. Με αξίες και κριτήρια εποχής προ βενιζελικού ιδιώνυμου και αναβίωσης του πιο πρόσφατου συρφετού σπιούνων, του σπουδαστικού της Ασφάλειας, η κυβέρνηση επιχειρεί δίπλα στην ένταση των ταξικών φραγμών για την είσοδο λιγότερων νέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να διαμορφώσει καθεστώς άκρατης αστυνομοκρατίας και καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι παρατάξεις.

Πέντε φοιτητικοί σύλλογοι, Ιατρικής, Φυσικού, ΒΕΤ, Νηπιαγωγών και Ιστορικού Αρχαιολογικού, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, σύλλογοι και σωματεία, καλούν σε συγκέντρωση το απόγευμα σήμερα, στις 17.30, στον ίδιο χώρο.

«Θέλουν να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε! Η κυβέρνηση δουλεύει για τους επιχειρηματίες στην εκπαίδευση. Για χάρη τους αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια ώστε να έχουν λιγότεροι μαθητές πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση και παράλληλα αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι σύλλογοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back