Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ημέρα… Ανεξαρτησίας για το Επιμελητήριο

Εικόνα του άρθρου Ημέρα… Ανεξαρτησίας για το Επιμελητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2021, 22:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από μια εβδομάδα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος επισκέφθηκαν την οδό Ανεξαρτησίας, με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του δρόμου και γενικότερα του έργου που αποκαλείται συνήθως open mall.

Σήμερα, ήταν η… σειρά της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να επισκεφθεί την οδό Ανεξαρτησίας. Δήμος και Επιμελητήριο υλοποιούν από κοινού το open mall, με την κάθε πλευρά να έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ο Δήμος κάνει παρεμβάσεις σε υποδομές και το Επιμελητήριο έχει αναλάβει την αναβάθμιση προσόψεων των καταστημάτων, τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την προώθηση των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους και τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δρώμενων για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου ξεκίνησε την τοποθέτησή του θυμίζοντας ότι το open mall ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και από την προηγούμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου. «Οι διοικήσεις έχουν όμως συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δημητρίου μίλησε για ένα πρόγραμμα που «ευελπιστεί ότι θα γίνει για το καλό της αγοράς» και ότι «δεν θα γυρίσει μπούμερανγκ» (σ.σ. «να μην αρχίσουμε να καβαλάμε πεζοδρόμια» όπως είπε – στο πλαίσιο της ανακατασκευής της οδού, προβλέπονται πεζοδρόμια μικρότερου ύψους από το σημερινό) και υπογράμμισε ότι το έργο πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις του Επιμελητηρίου, είπε ότι τους επόμενους μήνες εκτιμάται ότι θα υπάρξει ανάδοχος για το έργο της αποκατάστασης προσόψεων.

Τον κ. Δημητρίου συνόδευαν το μέλος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου Σπύρος Μπέκας και ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Αντωνίου. Για τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει το Επιμελητήριο, είχε γίνει πριν από λίγο καιρό σχετική εκδήλωση (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back