Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ηλεκτρονικοί οι φάκελοι για τους ογκολογικούς ασθενείς

Εικόνα του άρθρου Ηλεκτρονικοί οι φάκελοι για τους ογκολογικούς ασθενείς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2020, 19:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη διαδικασία ψηφιοποίησης των διαδικασιών κλινικής διαχείρισης των ασθενών της Ογκολογικής Κλινικής ολοκλήρωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πέρα από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και την προώθηση της έρευνας και εκπαίδευσης, ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Νοσοκομείου ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός με μηχανογράφηση όλων των διαδικασιών, ιδίως αυτών που αφορούν τους ασθενείς.

Οι ασθενείς με νεοπλασίες που παρακολουθούνται σε ογκολογικές κλινικές είναι χρόνιοι ασθενείς, οι θεραπείες και νοσηλείες των οποίων πρέπει να καταχωρούνται με ακρίβεια στον ιατρικό τους φάκελο, αφού από αυτές εξαρτάται και η πορεία και το είδος της θεραπείας τους.

Όπως σημειώνεται, ο ιατρικός φάκελος κάθε ασθενή, στα περισσότερα νοσοκομεία είναι έντυπος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών της συχνής αναζήτησης ιατρικών πληροφοριών, της χρήσης του και της ασφαλούς διατήρησης του σε χώρους των νοσοκομείων.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκίνησε την ψηφιοποίηση του ιατρικού φακέλου για τους ογκολογικούς ασθενείς πριν από αρκετούς μήνες. Η όλη υπόθεση ήρθε εις πέρας με τη συνεργασία της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Κλινικής, της Υπηρεσίας  Πληροφορικής και της εταιρίας που έχει αναπτύξει το Πληροφοριακό Σύστημα της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι το πρώτο νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας, το οποίο έχει αναπτύξει ηλεκτρονικό ογκολογικό φάκελο υγείας για τους ασθενείς του, ο οποίος δεν λειτουργεί αποσπασματικά, αλλά είναι πλήρως ενταγμένος στις ψηφιακές διαδικασίες του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος κλινικής διαχείρισης ασθενών του νοσοκομείου» τονίζεται.

Προστίθεται δε ότι το σύστημα πληροί όλα τα πρότυπα ασφαλείας, λειτουργεί σε περιβάλλον private cloud, με καταχώρηση των δεδομένων σε πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους για λόγους ασφάλειας, παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και εκτός νοσοκομείου και είναι απόλυτα συμβατό τόσο με τις αρχές της διασυνδεσιμότητας του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όσο και με τις αρχές του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων (GDPR).

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back