Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 4-06-2020, 14:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο όμιλος Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μ.Μ.Ε.», με την συμμετοχή του εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. Ιωαννίνων, διοργανώνει το «Μικρό Θερινό».

Πρόκειται για τη «θυγατρική δράση» του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου που θα γίνει από 10 ως 12 Ιουλίου, μέσω διαδικτύου.

Το κεντρικό του θέμα είναι η «ηθική και η ιδεολογία στα ΜΜΕ».

 Ενδεικτικά θα συζητηθούν ο ιδεολογικός χαρακτήρας του λόγου των Μ.Μ.Ε., η έννοια της αντικειμενικότητας στην αναπαράσταση της είδησης, ψευδείς ειδήσεις (fake news) και ο ρόλος τους σε συγκυρίες κρίσης (π.χ. πανδημία), η γλωσσική αναπαράσταση των προσφύγων στα Μ.Μ.Ε. κ.α.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Για λόγους εγγύησης της τεχνικής αρτιότητας του προγράμματος, δεδομένης της διεξαγωγής του μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί στους 70.

 Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα θα προσφερθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνος για την διοργάνωση του «Μικρού Θερινού» είναι ο πρόεδρος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Αποφοίτων και μεταπτυχιακός φοιτητής Φιλοσοφίας και Σύγχρονης Κριτικής Θεωρίας στο Kingston University (London), Δημήτρης Βαρδαβάς, καθώς και το σύνολο του οργάνου, με την επιστημονική επιμέλεια και συμβουλευτική υποστήριξη της ακαδημαϊκής διευθύντριας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και αναπληρώτριας καθηγήτριας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του ΠΤΝ Ιωαννίνων, Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Δημήτρης Βαρδαβάς,vardavas@live.com. Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα, εδώ.

200 λέξεις απομένουν.
  • Πολυξένη Zησκα
    Πολυξένη Zησκα
    Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για την ενημέρωση και την αποδοχή,είχα δηλώσει συμμετοχή στο συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso