Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 23-08-2018, 17:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του ηπειρώτικου τραγουδιού, τον Σάββα Σιάτρα, τίμησε ο Δήμος Ζίτσας σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Ζίτσα στις 22 Αυγούστου.

«Απλός, αληθινός, χωρίς επιτήδευση, με ειλικρίνεια, ερμηνεύει τραγούδια που αποτελούν ‘καθρέφτες’ της ζωής και της ψυχής του λαού μας, ακριβά ακούσματα του τόπου μας, δημιουργίες διαχρονικές, που φέρουν τη σφραγίδα της ηπειρώτικης ψυχής. Πρόκειται για έναν μεγάλο καλλιτέχνη… Καλλιτέχνες σαν το Σάββα Σιάτρα κρατάνε ψηλά τον πολιτισμό, τον ελληνισμό, τη δύναμη της ίδιας μας της ψυχής και εμείς είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της αντιδημάρχου Γιαννούλας Γεωργούλη.

Ο Σάββας Σιάτρας, που κατάγεται από τον Δήμο Ζίτσας, παρέλαβε από το τον δήμαρχο την τιμητική πλακέτα λέγοντας: «Έλαβα πάσης φύσεως επαίνους και βραβεία. Όταν όμως παίρνεις αυτό τον έπαινο στη γενέθλια γη, σε τούτο τον τόπο και με τούτο τον κόσμο περιποιεί ύψιστη τιμή». Τη μουσική διαδρομή του τραγουδιστή και στοιχεία από τη ζωή του παρουσίασε ο εκπαιδευτικός- συγγραφέας Γιώργος Σιμιτζής.

Στην εκδήλωση παραβρέθκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας Αγγελική Καραμπίνα και ο Παύλος Κοτρώτσιος εκ μέρους της ηπειρώτικης αποδημίας στις ΗΠΑ.

Στο μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, ο Σάββας Σιάτρας και οι συνάδελφοί του τραγουδιστές Κώστας Τζίμας, Μάκης Κιάμος, Παγώνα Χαλκιά, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Μιχάλης Μιχόπουλος, Έλλη Κοσμά και Κώστας Μήτσης, αλλά και ο Ναπολέων Δάμος, ο Σταύρος Καψάλης, ο Δημήτρης Ζιάγκας και ο Τάσος Χούσος στο κλαρίνο, ο Φώτης Καραμπάς στο βιολί, ο Βασίλης Χαλιάσος στο λαούτο, ο Κώστας Σιάτρας και ο Χρήστος Χούσος στο ντέφι, ερμήνευσαν δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2