Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υγειονομική περιφέρεια θέλει «ρεπορτάζ μόνο με άδεια»

Εικόνα του άρθρου Η υγειονομική περιφέρεια θέλει «ρεπορτάζ μόνο με άδεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2020, 14:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ενημερώνει τους διοικητές των νοσοκομείων ευθύνης της, ότι για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, θα πρέπει να έχει υποβληθεί πρώτα αίτηση προς την ίδια και το ΕΚΕΠΥ-ΚΕΑΒ, για να χορηγηθεί γραπτή άδεια.

Η εντολή είναι τόσο γενική, που τοποθετείται αυτόματα σε παρέμβαση στη λειτουργία του Τύπου και περιορισμό του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης, απάντησε σχετικά:  «Δεν προτίθεμαι να συνεργήσει στη φίμωση κανενός και πολύ περισσότερο να συμβάλλω στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών που, κατά την άποψή μου, επιχειρείται με την εν λόγω εντολή σας. Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις ενέργειές του, τις δηλώσεις του και τα γραφόμενά του. Είναι έξω και πέρα από κάθε δημοκρατική αρχή η, με οποιαδήποτε μορφή, λογοκρισία τους». 

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια δεν επέτρεπε στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να ενημερώνει για τα κρούσματα (το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό). Την ίδια ώρα βέβαια υπήρχαν εξαιρέσεις από «εγγενείς» φορείς των νοσοκομείων, με ανοχή της 6ης ΥΠΕ…

Ελλείψει επίσημης ενημέρωσης και αποφυγής φημών και παραπληροφόρησης, προχώρησε η διαδικασία της ενημέρωσης για τα κρούσματα από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τις νοσοκομειακές δομές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back