Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Τράπεζα Πειραιώς στο cloud

Εικόνα του άρθρου H Τράπεζα Πειραιώς στο cloud
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2021, 17:49
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται με την Accenture και τη Microsoft για την επιτάχυνση του ψηφιακού της μετασχηματισμού, εφαρμόζοντας μια cloud-first προσέγγιση. Κοινή φιλοδοξία αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς ως ενός χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς, τροφοδοτούμενου από τεχνολογία αιχμής cloud, με στόχο να παρέχει ανωτέρου επιπέδου τραπεζική εμπειρία.

«Η μετάβαση της τεχνολογικής της υποδομής στο cloud θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας, παρέχοντας πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες που συμμορφώνονται με το εκάστοτε κανονιστικό πλαίσιο» αναφέρει η τράπεζα.

H Accenture θα συνεργαστεί με την Τράπεζα Πειραιώς για τη σχεδίαση και την εκτέλεση του στρατηγικού πλάνου μετάβασης στο cloud και θα υποστηρίξει την τράπεζα στην ανάπτυξη και το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών που θα βασίζονται σε αυτό. Η Microsoft θα λειτουργήσει ως cloud provider και θα είναι υπεύθυνη σχεδιασμού, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Azure και παρέχοντας διασφάλιση ποιότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης.

«Η συνεργασία μας με την Accenture και τη Microsoft –δύο ηγέτες στο χώρο της τεχνολογίας και των υπηρεσιών cloud– θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς ως μια από τις πλέον ψηφιακά προηγμένες τράπεζες στην Ελλάδα και θα της δώσει τη δυνατότητα να παρέχει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αυξάνοντας παράλληλα τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο Δημήτρης Μαυρογιάννης, COO της Τράπεζας Πειραιώς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back