Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η τοπική κοινωνία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί»

Εικόνα του άρθρου «Η τοπική κοινωνία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2020, 15:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διάρρηξη ενός καφενείου από έναν ανήλικο πρόσφυγα αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή για τους ξενοδοχειακούς φορείς του νομού Ιωαννίνων για να επαναλάβουν την πάγια θέση τους ότι «τουρισμός και μεταναστευτικό δεν συμβαδίζουν», προσδίδοντας υπέρμετρες διαστάσεις στο περιστατικό, και να εκφράσουν εκ νέου την αντίθεσή τους στη λειτουργία της δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στους Ασπραγγέλους.

Για το Κέντρο Νέων Ηπείρου, τον οργανισμό που έχει αναλάβει τη λειτουργία της προσφυγικής δομής, το συμβάν με τη διάρρηξη «διογκώνεται σκοπίμως, ώστε να υποδαυλιστεί η λειτουργία της  δομής, πράγμα που ήταν και ο απώτερος σκοπός συγκεκριμένων και ελάχιστων ατόμων εξ αρχής. Η λειτουργία της δομής κινείται βάσει των νομίμων οδών και η δράση της υπόκειται σε έλεγχο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του.

Καταρχάς επισημαίνει ότι για το περιστατικό της διάρρηξης, το προσωπικό της δομής συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό του ανηλίκου όπως και για τη παράδοση των προϊόντων που είχαν κλαπεί. Το Κέντρο Νέων Ηπείρου προσθέτει δε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας και τους υπόλοιπους ασυνόδευτους ανηλίκους, οι οποίοι διαμένουν και συνυπάρχουν αρμονικά στο χώρο. Στην ανακοίνωση, φιλοξενείται δήλωση του προέδρου του οργανισμού Θωμά Τσίκου, σύμφωνα με την οποία η τοπική κοινωνία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο καταδικάζεται και θεωρείται ατυχές.

Ο οργανισμός υπενθυμίζει δε προς κάθε κατεύθυνση το βασικό μέλημά του: τη στέγαση 40 ασυνόδευτων ανηλίκων αγοριών ηλικίας 12 με 18 ετών και την παροχή όλων των εφοδίων ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ενηλικίωσή τους, χωρίς να στιγματίζονται και να περιθωριοποιούνται. «Το Κέντρο Νέων Ηπείρου είναι εδώ για να αντιμετωπίσει με ευθύνη, σθένος και αγάπη όλες τις δυσκολίες αλλά και να αποδεχθεί όλες τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου, που περιλαμβάνει το δύσκολο ζήτημα του προσφυγικού, το οποίο δεν είναι ζαγορίσιο, δεν είναι ηπειρώτικο και ούτε καν ελληνικό. Είναι παγκόσμιο!» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back