Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 17-04-2020, 14:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η εικόνα ασθενών-δειγμάτων και γενικά, της πανδημίας στα νοσοκομεία της Ηπείρου σήμερα, 17 Απριλίου, είναι η εξής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας. Τα δείγματα που ελέγχθηκαν χτες είναι αρνητικά, ενώ κάποιοι από τους τουρίστες που διέμεναν στο Δρέπανο, επέστρεψαν στην Ιταλία.

Ακόμα, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου μαζί με τις ευχές της ενημερώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδίδεται ανακοίνωση μόνο εφόσον υπάρχει νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα ή κάποιο άλλο έκτακτο γεγονός. Το ημερήσιο δελτίο θα εκδίδεται και πάλι μετά τις γιορτές του Πάσχα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  • Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να παρουσιάζει ομαλή εξέλιξη σταθερά βελτιούμενη.

  • Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερή.

Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται  δύο διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

  • Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παρουσιάζει πολύ ικανοποιητική εξέλιξη. 
  • Το δεύτερο είναι η σύζυγος του θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη.

Χθες από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 36 νέα δείγματα. Τα δύο αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας  και τα υπόλοιπα τριάντα τέσσερα όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Τα πέντε δείγματα που στάλθηκαν συνολικά  χθες ήταν αρνητικά.

Σήμερα στάλθηκαν εννέα νέα δείγματα για εξέταση.

Από το σύνολο των 163  δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα εννέα ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα 12 δείγματα που εξετάσθηκαν συνολικά κατά την χθεσινή ημέρα ήταν αρνητικά. 

Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.

Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την  διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον κοροναϊό. Ακολουθούν τις συστάσεις και τις οδηγίες που τους έχουν παρασχεθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Άρτας και όταν κριθεί απαραίτητο από την ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου θα γίνει επανέλεγχος.  Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 414 δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τέσσερα προαναφερθέντα. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στο νοσοκομείο σήμερα δεν νοσηλεύεται πιθανό περιστατικό και δεν λήφθηκε κανένα νέο δείγμα για SARS-COV-2.

Σήμερα επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2, ένα δείγμα που είχε αποσταλεί από την Πέμπτη.

Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο στις  12/4/2020. 

     Ε.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σήμερα στάλθηκαν δύο δείγματα για εξέταση.

Αναμένεται απάντηση και για το ένα που είχε σταλεί εχθές 16/4.

 Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 39 δείγματα, τα 36 αρνητικά και αναμένεται τα τρία προαναφερθέντα.

 Επίσης, αναχώρησαν χθες από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για Ανκόνα, ώστε να μεταβούν στις χώρες προέλευσής τους,  δέκα εννέα  άτομα από τους διαμένοντες ευρωπαίους πολίτες στο camping του Δρεπάνου, οι περισσότεροι Γάλλοι υπήκοοι, αφού τηρήθηκαν όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι κανονισμοί για την ασφαλή τους μετάβαση από το χώρο διαμονής έως τον λιμένα Ηγουμενίτσας και την επιβίβασή τους στο πλοίο.

Στο camping εξακολουθούν να διαμένουν 22 άτομα τα οποία παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα