Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πόλη φοράει τα επίσημά της

Εικόνα του άρθρου Η πόλη φοράει τα επίσημά της
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2018, 01:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολλές και διάφορες είναι οι αυριανές εκδηλώσεις εορτασμού για τα «Ελευθέρια» της πόλης των Ιωαννίνων. 

Το αυριανό πρόγραμμα, 20 Φεβρουαρίου, ξεκινά στις 9:30 με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Στρατηγείο Πολέμου 1912-1913, στο Χάνι Εμίν Αγά.

Στις 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στα Γιάννενα. Θα ακολουθήσει στις 12:15 τελετή στη μνήμη των «έξι παλληκαριών που έπεσαν στο λόφο της Δουρούτης», την παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης, με ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολου Παπαϊωάννου. Στη μία το μεσημέρι, θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Λόφο Αβγού, στον «Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων»του Δήμου Δωδώνης.

Το απόγευμα, στις 18:30, θα εγκαινιαστεί από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η κεντρική αναδρομική έκθεση χαρακτικών και σκηνογραφικών μελετών» του χαράκτη-ζωγράφου Χρίστου Δαγκλή (1916-1991) στηΔημοτική Πινακοθήκη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, στις 20:00. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος. Η εκδήλωση, θα ολοκληρωθεί με συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην περιφερειακή αναδρομική έκθεση με ακουαρέλες του χαράκτη-ζωγράφου Χρίστου Δαγκλή, στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back