Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 20-03-2020, 14:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου προχωρά και σήμερα στην επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για τον κοροναϊό στην Ήπειρο. Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, ο 72χρονος ασθενής από την Άρτα είναι σε σταθερή κατάσταση, ενώ η κατάσταση ενός ακόμη ασθενή (ένα από τα δύο κρούσματα στα Γιάννενα) που νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα στη Μονάδα Λοιμωδών, είναι σοβαρή.

Η ενημέρωση έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

-Ένα κρούσμα νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας σε σταθερή κατάσταση (το περιστατικό από το νοσοκομείο της Άρτας).

-Ένα κρούσμα, που ήταν θετικά διαγνωσμένο από τις προηγούμενες ημέρες, παραμένει νοσηλευόμενο στη Μονάδα Λοιμωδών σε σοβαρή κατάσταση.

-Ένα νέο περιστατικό νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών και είναι υπό διερεύνηση.

-Έχουν δοθεί επτά αρνητικές απαντήσεις από την 19-3-2020.

-Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική, παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 

-Σήμερα 20/3/2020 στάλθηκαν πέντε  δείγματα για έλεγχο.

-Αναμένονται αποτελέσματα από τρία δείγματα που στάλθηκαν στις 19/3 και από ένα δείγμα στις 16/3.

-Όσες απαντήσεις έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα είναι αρνητικές.

ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 

-Παρουσιάστηκε ένα ύποπτο κρούσμα για το οποίο έγινε άμεση κινητοποίηση, λήψη δείγματος και αποστολή στο Ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο και βρέθηκε αρνητικό.

-Τα άτομα του υγειονομικού προσωπικού, που είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό  στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες.

-Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Μέχρι σήμερα ιχνηλατήθηκαν 45 άτομα που έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

-Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν σταλεί προς εξέταση 27 δείγματα, από τα οποία ένα βρέθηκε θετικό (ο νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων), τρία είναι σε εκκρεμότητα και τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  

-Έχουν ληφθεί δείγματα από δύο ύποπτα περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται σε απομονωμένους θαλάμους. Το ένα είναι αρνητικό και αναμένεται απάντηση για το δεύτερο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

-Αναμένονται οι απαντήσεις από τα  τρία δείγματα τα οποία έχουν σταλεί για εξέταση τις προηγούμενες ημέρες.


Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back