Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πανδημία μεγαλώνει και τις ουρές

Εικόνα του άρθρου Η πανδημία μεγαλώνει και τις ουρές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2020, 14:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια από τις «ασύμμετρες» επιπτώσεις της πανδημίας και των αναγκαστικών υγειονομικών μέτρων πρόληψης, είναι η ταλαιπωρία σε πάσης φύσης ταμεία και ουρές.

Σήμερα το πρωί, τελευταία μέρα του Αυγούστου, η κλασική για την εποχή ουρά έχει μεγαλώσει. Κυρίως σε τράπεζες, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το ταμείο της ΔΕΥΑΙ, οι ουρές είναι μεγάλες.

Ο «συνδυασμός αποτελεσμάτων» συντελεί σημαντικά στην ταλαιπωρία Λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, οι τράπεζες είχαν ήδη προχωρήσει σε κλεισίματα καταστημάτων και περιορισμό των σημείων και μηχανημάτων εξυπηρέτησης.

Σημειώνεται ότι, ανεξάρτητα από το είδος της συναλλαγής που επιθυμούν οι πολίτες, πρέπει να περιμένουν, ακριβώς γιατί υπάρχει ο περιορισμός ταυτόχρονης παρουσίας σε κλειστούς χώρους. Μπορεί δηλαδή το μηχάνημα να μην έχει μεγάλη ουρά, αλλά επειδή βρίσκεται μέσα σε έτσι και αλλιώς μικρό χώρο, να δημιουργείται η καθυστέρηση.

Φυσικά, το ρόλο της παίζει και η… μικρή ταχύτητα εξοικείωσης με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η ΔΕΥΑΙ για παράδειγμα, παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συναλλαγής μέσω του ydata.eu, και μέσω ebanking (όχι όλων των τραπεζών), αλλά οι ουρές ήταν μεγάλες και σήμερα, Δευτέρα.


ΣΧΟΛΙΑ
Ιωαννιτης
...το κλείσιμο των τραπεζικων καταστημάτων και οι μειωσεις προσωπικού μάλλο... Μεσα σε ολη την πολη η ALPHA αφησε ενα μονο υποκατάστημα σε λειτουργία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back