Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΝΔ εγκαλεί τους «αποστάτες»

Εικόνα του άρθρου Η ΝΔ εγκαλεί τους «αποστάτες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2018, 12:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αν τελικά κατάφερε κάτι το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Ριζόπουλου, που αναφέρεται πολιτικά στη ΝΔ, άσχετα από την προσπάθεια να προβληθεί ως «ανεξάρτητο», είναι να ταράξει την ίδια τη ΝΔ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης εγκαλεί τα δέκα στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν στην εκλογική κίνηση του κ. Ριζόπουλου σε απολογία, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 16.00, στα γραφεία του κόμματος.

Την κλήση δημοσιοποίησε ο Σάκης Βλέτσας, πρώην δήμαρχος Πασσαρώνας και μέλος της παράταξης Ριζόπουλου. Ο κ. Βλέτσας προσπαθεί εδώ και καιρό να επηρεάσει τα πολιτικά των Ιωαννίνων με διάφορους τρόπους και η απάντηση στον κ. Αυγενάκη, είναι η πρώτη του επώνυμη δημόσια εμφάνιση, εδώ και καιρό. 

Η κλήση σε απολογία αφορά τους Σάκη Βλέτσα, Μαρίνα Καλιαμούρη, Πνηλεόπη Κοτζαμάνη, Στασινή Ράρρα, Στάθη Νάνο, Κώστα Παπασιώζο, Δημήτρη Δήμο, Γιώργο Μότσιο, Δονάτο Σοφία και Όμηρο Τσάπαλο.

Η «αντικαχριμανική κίνηση», από τη μια εξαρθρώνει περισσότερο αυτοδιοικητικά τη ΝΔ στα Γιάννενα, που επί του παρόντος δεν έχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς σε Δήμο και Περιφέρεια, αφετέρου «χρωματίζει» και τις δύο αυτοδιοικητικές κινήσεις, τόσο του κ. Ριζόπουλου, όσο και του κ. Καχριμάνη, καθώς ζητάει πρακτικά δικαιώματα στο ποιος κατεβαίνει με ποιον. Άσχετα φυσικά με το τι θα δηλώσει το κόμμα όταν έρθει η ώρα των εκλογών.


Ο κ. Βλέτσας στην απάντησή του εκτελεί και χρέη… γραμματέα της κίνησης, καθώς διευκρινίζει ότι ο μεν κ. Παπασιώζος, ως πρώην βουλευτής, θα απαντήσει μόνος του και ο κ. Τσάπαλος, καθώς δεν είναι από την περιοχή, θα απαντήσει και αυτός μόνος του.

Στην απάντηση για λογαριασμό των υπόλοιπων, ο κ. Βλέτσας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του είναι εκείνη που εφαρμόζει τη θέση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη περί «ευρύτερης δυνατής συναίνεσης» και καταλήγει: «Σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο, εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο νυν Περιφερειάρχης μετά από 36 χρόνια ότι είχε να δώσει το έδωσε. Η Ήπειρος είναι τελευταία σε ανάπτυξη και πρώτη σε ανεργία».

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, κατά την τελευταία επίσκεψη του αρχηγού  της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γρεβενά πριν από λίγες μέρες, τον συνόδευσε στις περιοδείες του ο κ. Καχριμάνης...





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back