Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 12-11-2018, 13:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υποψηφιότητα της Τατιάνας Καλογιάννη, νυν αντιπεριφερειάρχη (και βασικά, τεχνοκράτισσας και όχι τόσο πολιτικού) είναι αυτή την περίοδο η πιο πιθανή να στηρίξει η ΝΔ στον Δήμο Ιωαννιτών.

Το θέμα είναι, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ότι οι υπεύθυνοι αυτοδιοικητικών του κόμματος λένε το «ναι», αλλά δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει.

Ωστόσο, η κα Καλογιάννη φέρεται να έχει ξεπεράσει τις αρχικές της αναστολές και να έχει κάνει τις σχετικές συναντήσεις με τον Νικήτα Κακλαμάνη, χωρίς όμως να έχει φτάσει στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, οι διαθέσεις στο κόμμα, είναι θετικές.

Επίσης, μια τυχόν υποψηφιότητα της κας Καλογιάννη στον Δήμο Ιωαννιτών είναι πιο «συμβατή» με την τοπική ΝΔ, της οποίας ένα σημαντικό κομμάτι έφερε αντίρρηση και τελικά, φαίνεται ότι κατάφερε να αποτρέψει επίσημη στήριξη στον Μωυσή Ελισάφ. Ο υποψήφιος δήμαρχος συνεχίζει πάντως να χαίρει εκτίμησης στο χώρο της ΝΔ, εκτός του κομματιού της που ρέπει στον ακροδεξιό λόγο.

Παρότι όμως η υποψηφιότητα της κας Καλογιάννη είναι μια ισχυρή πιθανότητα, δεν είναι εύκολη περίπτωση. Ο Νίκος Γκόντας, παρότι έχει ισχυρή «εσωτερική αντιπολίτευση» στην παράταξη που δεν το θέλει για επικεφαλής και δεν απολαμβάνει της προτίμησης της ΝΔ κεντρικά, διαθέτει ακόμα ένα σχετικό μηχανισμό και ένα ικανό ποσοστό.  

Τέλος, μια ακόμα υποψηφιότητα που «κερδίζει» ένα κομμάτι του συντηρητικού χώρου, είναι αυτή του Άρη Μπαρτζώκα, αν και το σχήμα του «πλευρίζεται» και από άλλα ψηφοδέλτια πλέον. Ο δρόμος για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα άνοιξε περισσότερο, από τη στιγμή που ο αδελφός της κας Καλογιάννη, Σταύρος, πρώην βουλευτής της ΝΔ, αρνήθηκε το χρίσμα για τον Δήμο Ιωαννιτών, προκειμένου να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής. 

Menoumespiti-Wash
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα