Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η Ν. Κεραμέως αδιαφορεί»

Εικόνα του άρθρου «Η Ν. Κεραμέως αδιαφορεί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2021, 20:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη επιτέθηκε στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για το νέο νόμο που προωθεί το υπουργείο.

«Το υπουργείο Παιδείας νομοθετεί με ψέματα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας συστηματικά να αποκρύψει πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης στην εκπαίδευση» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η Νίκη Κεραμέως αδιαφορεί για την αντίθεση των εκπαιδευτικών και των γονέων, όπως και για το αίτημα χιλιάδων μαθητών που ζητούν να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να παραιτηθεί».

Κάλεσε την κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι «σχεδίασε το νέο εξεταστικό σύστημα με σκοπό να αποκλείσει το 30% των υποψηφίων».

Η κυβέρνηση διατείνεται ότι «μόνο 9.000» υποψήφιοι έμειναν εκτός πανεπιστημίων, αριθμός ο οποίος όμως δεν είναι ακριβής.

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεπεράσει ευρωπαϊκούς στόχους για το 2020, με τους νέους ηλικίας 25-34 να έχει λάβει πτυχίο ΑΕΙ κατά 43,7%» ανέφερε η κα Τζούφη και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ επιδιώκει να απομακρύνει τη χώρα από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back