Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ ζήτησε συγγνώμη για λάθος καραντίνα

Εικόνα του άρθρου Η Μέρκελ ζήτησε συγγνώμη για λάθος καραντίνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2021, 09:53
ΚΟΣΜΟΣ - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι Γερμανοί συγχώρεσαν την Ανγκέλα Μέρκελ για τη σύγχυση που προκλήθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει «σκληρή καραντίνα» τη μεγάλη εβδομάδα των καθολικών, στις 1-5 Απριλίου και να ανακαλέσει την απόφαση για τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο.

H καγκελάριος ανακοίνωσε την απόφαση προχτές Τετάρτη και την ανακάλεσε χτες Πέμπτη, μετά από ισχυρή κριτική που δέχθηκε, αναγνωρίζοντας ως «αποκλειστικά και μόνο» δικό της, το λάθος.

Οι αναλογίες με την ελληνική πραγματικότητα, όπου οι κυβερνητικές ανακολουθίες για τα μέτρα είναι πάρα πολλές, με ρυθμίσεις που ενίοτε δεν συμπεριλαμβάνονται καν σε ΦΕΚ, παραβιάσεις περιοριστικών μέτρων από πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και από τον πρωθυπουργό, με τις «συγγνώμες» να είναι από πολύ λίγες έως ανύπαρκτες, είναι αναπόφευκτη.

Το πολιτικό ζήτημα ήταν τέτοιο που το περιοδικό Focus έκανε δημοσκόπηση, στην οποία το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ορθώς ανακλήθηκε το μέτρο, ενώ ακόμη περισσότεροι, σε ποσοστό 82%, πιστεύουν ότι ηkΚαγκελάριος πολύ σωστά ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η άποψη αυτή φαίνεται να διατρέχει το σύνολο των γερμανικών κομμάτων.

To θέμα δημιουργήθηκε καθώς με την αρχική απόφαση, οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να κλείσουν όλη τη βδομάδα, ενώ μετά την ανάκληση, οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές -ως συνήθως- τις αργίες της Μεγάλης Παρασκευής, της Κυριακής του Πάσχα και της Δευτέρας του Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back