Oikonomou pisoi

H Λαϊκή Συσπείρωση για το «ταμείο κοροναϊού»

Εικόνα του άρθρου H Λαϊκή Συσπείρωση για το «ταμείο κοροναϊού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2020, 18:50

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζει θετικά την πρόταση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» για δημιουργία ειδικού ταμείου με το μεγαλύτερο δυνατό ποσό, για την χρηματοδότηση των αναγκών αντιμετώπισης της εξελισσόμενης πανδημίας, καταθέτοντας επισημάνσεις.

«Είναι αναπόφευκτη την στιγμή που με εγκληματικό θράσος η κυβέρνηση επιδοτεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας με μόλις 15 εκατ. ευρώ τα νοσοκομεία ποσό που αποτελεί το 1% της ετήσιας δαπάνης λειτουργίας των νοσοκομείων» τονίζει και προσθέτει ότι τα έργα που θα εξαιρεθούνε από το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας δεν μπορεί να αφορούνε έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας.

Ζητάει, το περιφερειακό συμβούλιο να πιέσει την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης των δομών υγείας και προστασίας των υγειονομικών και των ασθενών και παραθέτει μερικά σημεία:

1. Να προβληθεί η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Στο παραπάνω πλαίσιο την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας καθώς και όλων των αγροτικών ιατρείων της περιοχής, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων..

2. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

3. Να εξασφαλιστεί η επαρκής υγιεινή σε προνοιακά ιδρύματα. Να μην αξιοποιηθεί η πανδημία για την αλλαγή καθηκόντων σε εργαζόμενους.

4. Να ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

5. Να διασφαλιστούν με κυβερνητική απόφαση πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:

-Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.

-Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

-Σε όσους καλούνται να αναλάβουν την φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.

-Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών ή των δομών ΑμεΑ.

7. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back