Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Η κλιματική αλλαγή απαιτεί άμεσες λύσεις»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2020, 12:19

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, ότι «η κλιματική αλλαγή απαιτεί άμεσες λύσεις, ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη σχεδιασμού πολιτικών διαχείρισης των φυσικών και περιβαλλοντικών καταστροφών, με έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας, ειδικά μετά τις τραγωδίες σε Μάνδρα, Μάτι, Χαλκιδική και Εύβοια.

Ειδική αναφορά έκανε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο του 2019 με στόχο την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Πολιτικής Προστασίας και την ίδρυση Εθνικής Αρχής, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση δίχως καμία αιτιολόγηση.

Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατέθεσε ένα δαιδαλώδες νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, γεμάτο προχειρότητες και ασάφειες. «Ένα νομοσχέδιο, το οποίο δε συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολιτών που όλο και πιο συχνά έρχονται αντιμέτωποι με τα ακραία φαινόμενα, αλλά και με έναν κρατικό μηχανισμό που αδυνατεί να ανταποκριθεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back