Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «καρδιά» της στατιστικής χτυπάει στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Η «καρδιά» της στατιστικής χτυπάει στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2019, 11:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Μαθηματικό Ιωαννίνων συνδιοργανώνει με το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2019.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Η Επιστήμη της Στατιστικής και η συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη», ανάπτυξη που ο ρόλος της γίνεται ακόμη πιο ζωτικός τα τελευταία χρόνια.

Το συνέδριο στοχεύει να αναδείξει το ρόλο της Στατιστικής στην υλοποίηση της ατζέντας για την βιώσιμη ανάπτυξη και συνακόλουθα το διεπιστημονικό χαρακτήρα και τις δυνατότητες χρήσης και εφαρμογής της στατιστικής επιστήμης.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις προσκεκλημένους ομιλητές, περίπου εκατό ομιλίες, δύο ειδικές συνεδρίες και ένα παράλληλο σεμινάριο στη θεματική περιοχή των στατιστικών μοντέλων μετα-ανάλυσης.

Οι σύνεδροι αναμένεται να ξεπεράσουν τους διακόσιους, υπάρχει συμμετοχή από το εξωτερικό, ενώ πληροφορίες υπάρχουν εδώ:  esi2019.conf.uoi.gr.

 Η τελετή έναρξης του συνεδρίου είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 30 Μαΐου 18:30 στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back