Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η καλύτερη περίοδος των τελευταίων ετών»

Εικόνα του άρθρου «Η καλύτερη περίοδος των τελευταίων ετών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2019, 17:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νέο στοιχείο στην τουριστική «σύνθεση» των Ιωαννίνων φέτος και κατά την περίοδο των γιορτών, ήταν επισκέπτες από την Ευρώπη και το Ισραήλ. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας απολόγισε την κίνηση εμφανώς ικανοποιημένος και μοίρασε καλά λόγια σε όλους τους εμπλεκόμενους. «Για τα Γιάννενα, την πόλη αλλά και ολόκληρο το Νομό η εορταστική περίοδος που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόλα, οι πληρότητες άγγιξαν το απόλυτο, κατά τις μέρες των γιορτών. «Η περιοχή μας δέχθηκε ένα κύμα επισκεπτών που διαφήμισαν τα Γιάννενα, τις ομορφιές της πόλης και του νομού, τα αξιοθέατα αλλά και τις υπηρεσίες που απόλαυσαν.  Όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει πρεσβευτές μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόλας και ευχαρίστησε τους επαγγελματίες για τη συνεργασία του και τους εργαζόμενους «γιατί υπερβάλανε εαυτούς».

Ακόμα, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του τμήματος Τουρισμού και πρόσθεσε ότι «δεν αρκεί μία περιοχή να είναι όμορφη, δεν αρκεί να διαθέτει σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και αξιοθέατα. Χρειάζεται να διαθέτει τουριστική παιδεία, υπηρεσίες ποιοτικές και άριστες και αυτό το στοίχημα φαίνεται ότι στα Γιάννινα το κερδίζουμε».

Πρόσθεσε πάντως ότι υπάρχει ακόμα δρόμος, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά.  «Αποτελέσματα που είναι προϊόν συνεργασίας και συνεργειών που αναπτύσσουμε και οι οποίες θα συνεχιστούν με σημαντικά βήματα το επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Γκόλας.

Ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε ακόμα τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας, «που ενεργήσαν συντονισμένα με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών να φύγει έχοντας μόνο όμορφες εικόνες από τα χιονισμένα Γιάννενα».

Τέλος, στα του αεροδρομίου πρόσθεσε την πεποίθησή του ότι «του χρόνου τέτοια εποχή θα υπάρχουν όχι μόνο πτήσεις τσάρτερ λόγω εορτών αλλά και προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού με προορισμό τα Γιάννενα».

Αντίστοιχα καλή ήταν η εικόνα στο Ζαγόρι. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) Ελένη Παγκρατίου και τον προέδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μιχάλη Βλάχο, «οι πληρότητες στα κάθε είδους καταλύματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία» και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν αρνητικά την κίνηση.  Ικανοποιημένος για την κίνηση δήλωσε και ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου.

Επιπλέον η περιοχή δέχεται επισκέπτες και γι αυτή τη βδομάδα, με αφίξεις από Ρωσία και Ισραήλ, ενώ ανάλογη αναμένεται η κίνηση για όλο τον Ιανουάριο. Ο κ. Βλάχος τόνισε ότι, «ότι το Ζαγόρι υποδέχεται και ξένους σε μια εποχή που δεν το προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια και είναι μια ακόμη ένδειξη ότι η περιοχή επιλέγεται, πλέον,  όλο το χρόνο».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back