Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ίδια εταιρία και για τα δίκτυα της ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Η ίδια εταιρία και για τα δίκτυα της ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2021, 18:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία από τις βασικές εκκρεμότητες για την ανακατασκευή της οδού Στ. Νιάρχου, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, είναι η μεταφορά των δικτύων της ΔΕΥΑΙ.

Χωρίς την υλοποίηση του έργου αυτού, οι εργασίες επί του οδικού άξονα από την ανάδοχο εταιρία «Εργοδυναμική Πατρών» είναι δύσκολο να ξεκινήσουν. Η μη «έγκαιρη» μεταφορά των δικτύων οδήγησε την εταιρία σε εργασίες στα δύο άκρα της οδού Νιάρχου (στην περιοχή της Πεδινής και στη συμβολή της Νιάρχου με τη λεωφόρο Δωδώνης) κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Ο διαγωνισμός για τα δίκτυα της ΔΕΥΑΙ έγινε στα τέλη του Ιουνίου με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, κι όχι από τη ΔΕΥΑΙ η οποία είχε εκφράσει «αδυναμία εκτέλεσης του έργου» με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ!

Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, τον Οκτώβριο του 2020 η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε οριστικό ανάδοχο του εν λόγω έργου, τη γιαννιώτικη εταιρία «Σαρακατσάνος ΑΤΕΕ», η οποία έδωσε έκπτωση 45,2%. Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Με σημερινή της απόφαση, η οικονομική επιτροπή ανέδειξε άλλον οριστικό ανάδοχο: την «Εργοδυναμική Πατρών». Κατά τον διαγωνισμό, είχε δώσει έκπτωση 32%. Κι αυτό επειδή, η πατρινή εταιρία κέρδισε την προσφυγή που έκανε στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών κατά της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρίας «Σαρακατσάνος ΑΤΕΕ). Ακολούθησε η σημερινή απόφαση της εκ νέου ανάθεσης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία συμμορφώθηκε, ως όφειλε, στην απόφαση της Αρχής.

Το έργο της μεταφοράς δικτύων της ΔΕΑΥΙ θα το υλοποιήσει δηλαδή η ίδια εταιρία που έχει αναλάβει την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back