Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η φυγή των προσφύγων από τον καταυλισμό

Εικόνα του άρθρου Η φυγή των προσφύγων από τον καταυλισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2016, 18:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάνω από 300 πρόσφυγες, ενήλικες και παιδιά, γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Κατσικά και έκαναν πορεία προς την πλατεία του οικισμού, όπου και παραμένουν.

Τον τελευταίο καιρό, οι διαμαρτυρίες των προσφύγων για τις συνθήκες διαβίωσης έχουν πληθύνει. Αυτό που ζητούν, είναι στη θέση των σκηνών να εγκατασταθούν οικίσκοι ή κοντέινερς, ενόψει του χειμώνα. Μια δέσμευση που υφίσταται εδώ και μήνες... Αυτή ακριβώς η καθυστέρηση αλλά και η απουσία συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων για τη στέγαση, ήταν που τους οδήγησε στην απόφαση να φύγουν από τον καταυλισμό, παίρνοντας μαζί τους τα όποια υπάρχοντά τους. Είναι αποφασισμένοι να μην ξαναγυρίσουν.

Κρατώντας ένα αυτοσχέδιο πανό στο οποίο αναγραφόταν "τα παιδιά μας χρειάζονται ασφάλεια", περπάτησαν μέχρι την πλατεία του Κατσικά. Η συμμετοχή στην... έξοδο είναι μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι στον καταυλισμό έχουν παραμείνει 550 περίπου πρόσφυγες.

Την όλη εξέλιξη, οι τοπικοί φορείς και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις την παρακολουθούν με ανησυχία. Οι πρόσφυγες, από τη μεριά τους, είναι ξεκάθαροι: "Δεν θέλουμε να φοβίσουμε κανέναν κάτοικο της περιοχής. Αυτό που θέλουμε, είναι να ζήσουμε με ασφάλεια".



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back