Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ελάφρυνση μέτρων ήταν… μικρή

Εικόνα του άρθρου Η ελάφρυνση μέτρων ήταν… μικρή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2021, 22:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντίθετα με τη φιλολογία περί ελάφρυνσης των μέτρων περιορισμού, η σημερινή ενημέρωση επιφύλασσε ένα «αντ’ αυτού» διάγγελμα. Αντί για τον πρωθυπουργό δηλαδή, μίλησε ο πιο άμεσος συνεργάτης του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα «πέρασμα στην άνοιξη» και πολύ μικρές διαφοροποιήσεις.

Η πιο βασική ήταν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας επανέρχεται από τις 9 το βράδυ μέχρι 5 το πρωί, από αύριο Σάββατο 20/3.

Επίσης, επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα καλωπισμού και φροντίδας από τη Δευτέρα το πρωί.

Ακόμα, η επιτροπή ειδικών συναίνεσε τελικά στην επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και στις βόλτες στα πάρκα, ανά τρεις (εκτός από τις οικογένειες που μπορούν να είναι περισσότερα τα άτομα) και σίγουρα, χωρίς τη μετάβαση με αυτοκίνητο.

Ο κ. Σκέρτσος επιχείρησε να υποστηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα ότι «τα μέτρα πιάνουν», χωρίς πολύ μεγάλη επιτυχία όμως. Νωρίτερα, η γιατρός Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής, είχε πει ότι ναι μεν τα μέτρα πιάνουν, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματικά στην Αττική, λόγω του μεγάλου πληθυσμού.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ευχαρίστησε τη «συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών», κάνοντας και πάλι μια μικρή διχαστική αιχμή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί απευθείας στην αντιπολίτευση. Επίσης, παρέθεσε μια σειρά συγκριτικών μέτρων, τα οποία συνήθως χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να ενισχύσει το επιχείρημα ότι «είμαστε καλύτερα από αλλού»…

Από το διάγγελμά του, δεν έλειψε ένας σχετικά αλαζονικός τόνος, τον οποίο  ο κ. Σκέρτσος προσπάθησε να μειώσει με μια μικρή αφήγηση, στο τέλος του λόγου του.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back