Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2020, 17:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την εικόνα για την πορεία υγείας των νοσούντων από κοροναϊό αλλά και για τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι, παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου. Όπως προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση, οι ασθενείς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι σε σταθερή ή και βελτιωμένη κατάσταση. Επίσης, ένα θετικό κρούσμα διαπιστώθηκε σε δείγμα ατόμου από την Κέρκυρα, που παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Κέρκυρα.  


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται τα δύο θετικά περιστατικά.

Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει βελτίωση.

Το δεύτερο αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.

-Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς έχει βελτιωθεί. 

Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει σταθερή. 

Το τρίτο περιστατικό είναι η σύζυγος του θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε.

-Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 63 νέα δείγματα. Τα 62 που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου ήταν αρνητικά. Ένα δείγμα που στάλθηκε από το Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν θετικό. Το περιστατικό, ύστερα από την εκτίμηση της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του στην Κέρκυρα και βρίσκεται υπό παρακολούθηση . 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 

Τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες, είναι όλα αρνητικά.

Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.

Από το σύνολο των 111  δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 

Τα 19 δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση, είναι αρνητικά.

Σήμερα στάλθηκαν 17 νέα δείγματα για εξέταση.

Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών, επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.

Στο νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2. Λήφθηκε ένα δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ' οίκον απομόνωση και αναμένεται αποτέλεσμα.

Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

Τα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν χθες, ήταν αρνητικά.

Σήμερα στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση.

Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 29 δείγματα προς εξέταση, τα 24 ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα πέντε ανωτέρω.

Στο camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται 20 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες τους. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back