ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η εικόνα μας είναι από το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας»

Εικόνα του άρθρου «Η εικόνα μας είναι από το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2021, 10:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Νίκος Ζήκος δεν είναι πια περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, καθώς ολοκλήρωσε τη θητεία του και τη θέση πήρε ο Ζώης Γαλατάς.

Ένας από τους παλιότερους στο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Ζήκος παραμένει μια από τις κεντρικές πολιτικές φυσιογνωμίες της τοπικής Αριστεράς.

«Αισθανόμαστε περήφανοι που παρά τις δυσκολίες των περιοριστικών μέτρων και εν μέσω πανδημίας βρίσκουμε ασφαλείς τρόπους  να λειτουργούμε δημοκρατικά με διάλογο και αποφάσεις με την συμμετοχή όλων των μελών και των φίλων της παράταξής μας» τονίζει στην ανακοίνωσή του και συμπληρώνει ότι η δημοκρατική λειτουργία, αποκτάει περισσότερο νόημα, ειδικά τη στιγμή που στον πολιτικό περίγυρο «κυριαρχεί η αυταρχικότητα, η αστυνομοκρατία και η κυριαρχία του αφέντη δήμαρχου, του περιφερειάρχη, του πρωθυπουργού και πάει λέγοντας», αλλά και καταργείται η απλή αναλογική, η «κουτσουρεμένη» όπως τη χαρακτηρίζει.

Κατηγορεί τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες σε θέσεις επικεφαλής ότι είναι «σύμμαχοι στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης» και συμβάλλουν ώστε να περιοριστούν και να καταργηθούν δικαιώματα όπως η απεργία, οι διαδηλώσεις κ.λπ.

 «Απέναντι σε αυτά αντιτάσσουμε την πιο πλατιά δημοκρατία την πιο πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων και φυσικά την πιο πλατιά ανάπτυξη της οργανωμένης μαζικής αντίστασης. Η δική μας εικόνα είναι εικόνα από το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας, η δική τους είναι εικόνα από ένα σκοτεινό αντιδημοκρατικό παρελθόν που έχει καταδικασθεί από το λαό. Έτσι θα καταδικασθεί και τώρα. Να είναι σίγουροι γι αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3