Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 23-02-2018, 11:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών προειδοποιεί και αυτός με τη σειρά του για την (επαν)ισχύ του εδώ και καιρό ψηφισμένου αντικαπνιστικού νόμου και τονίζει ότι θα γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία. Το σώμα κάνει τους ελέγχους μαζί με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και τη βοήθεια της ΕΛΑΣ. Η Δημοτική Αστυνομία υπενθυμίζει τι απαγορεύεται και τιμωρείται:  

  • Το κάπνισμα μέσα σε χώρους, όπως νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των τύπων, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, κλπ.
  • Η μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων, όπως για παράδειγμα η μη απομάκρυνση των σταχτοδοχείων , η μη ανάρτηση σήματος για την απαγόρευση του καπνίσματος και η μη τήρηση θεωρημένου βιβλίου ελέγχου καπνίσματος .
  • Η μη ανταπόκριση του υπεύθυνου λειτουργίας του καταστήματος σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης και η μη κλήση των αρμοδίων οργάνων καθώς και η μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες.
  • Η μη συνεργασία του υπεύθυνου της επιχείρησης με τα αρμόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου, η υποτροπή, δηλαδή η επανάληψη της παράβασης στον ίδιο χώρο.


Η παράβαση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας επιφέρει την επιβολή προστίμων σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε χώρους όπου απαγορεύεται, στους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών, σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους και σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την χρήση προϊόντων καπνού ηλεκτρονικών τσιγάρων και «φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα» όπως αναφέρει η Δημοτική Αστυνομία.


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα