Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η δημοτική αρχή πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό»

Εικόνα του άρθρου «Η δημοτική αρχή πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2019, 15:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή», σχολιάζει με ανακοίνωσή της την ακύρωση για το διαγωνισμό αντικατάστασης φωτισμού, με ψήφους 6-3 στην Οικονομική Επιτροπή.

Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει αλλαγμένη δια νόμου σύνθεση, σε σχέση με αυτή που προέκυψε από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η παράταξη τονίζει ότι «η δημοτική αρχή πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό».

«Συνέπεια της απόφασης της δημοτικής αρχής, μια καθυστέρηση άλλων δύο χρόνων στην εξοικονόμηση ενέργειας για τον Δήμο με την πιο απλή εφαρμογή που είναι η αντικατάσταση λαμπτήρων» αναφέρει η παράταξη και συμπληρώνει πως

«ακούσαμε αρκετές δικαιολογίες ακόμη και κινδυνολογίες για μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό, συνεπώς η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι αναπόφευκτη και αυτό έπρεπε να γίνει με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, αφού δεν έγινε, η πρωτοβουλία ανήκει στις παρατάξεις».

Ουσιαστικά, παραπέμπει σε αίτημα για συζήτηση για το θέμα, στο δημοτικό συμβούλιο.

Καταλήγει αναφέροντας ότι «η εξοικονόμηση ως φιλοσοφία και πρακτική απαιτεί δράσεις σε όλους τους τομείς από την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, την παράγωγή ενέργειας με την αξιοποίηση του ηλίου και την δημιουργία αυτόνομων ενεργειακά σχολικών μονάδων καθώς και πρωτοβουλίες για αξιοποίηση των πτηνοτροφικών και ζωικών αποβλήτων που πνίγουν το λεκανοπέδιο και εκεί πραγματικά απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back