Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Η δευτεροβάθμια στοχοποιεί τον συνάδελφο»

Εικόνα του άρθρου «Η δευτεροβάθμια στοχοποιεί τον συνάδελφο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2021, 19:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

H Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας καταγγέλλει τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας, που, όπως επισημαίνει, «παρά τις συνεχείς πιέσεις από την πλευρά της διοίκησης, σεβάστηκε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου του στο θέμα της ανάθεσης των μαθημάτων στην αρχή του σχολικού έτους».

Σημειώνει ακόμα ότι η «η έναρξη της συγκεκριμένης ΕΔΕ είναι αποτέλεσμα της αλληλοδιαπλοκής μίας σειράς (μεγάλων και μικρών) αιτιών στο φόντο της συνεχούς επίθεσης που δέχεται το δημόσιο δωρεάν σχολείο από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας».

Η παράταξη καταγγέλλει ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας αρνήθηκε επανειλημμένως να λάβει υπόψη του τα παιδαγωγικά κριτήρια με βάση τα οποία αιτιολογημένα ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου προέβη στην ανάθεση των μαθημάτων» και απείλησε με ΕΔΕ.

«Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας διάλεξε την εύκολη για τον ίδιο οδό· προσωποποίησε ένα πρόβλημα το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί το υπουργείο και ο ίδιος και τώρα προχωρά στην ανάθεση ΕΔΕ κατά του συναδέλφου» τονίζει η παράταξη και προσθέτει ότι «στοχοποιώντας τον επιχειρεί να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες διευθυντές/διευθύντριες όσον αφορά τι τους περιμένει στην περίπτωση που επιλέξουν να ταχθούν στο πλευρό του συλλόγου τους». Η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας στηρίζει τον εκπαιδευτικό και καλεί την ΕΡΛΜΕ να πάρει πρωτοβουλίες στήριξής του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back