Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΔΕΥΑΙ για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς

Εικόνα του άρθρου Η ΔΕΥΑΙ για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2021, 16:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταναλωτές σε χωριά του πρώην Δήμου Παμβώτιδας, έλαβαν αυξημένα ποσά με τους λογαριασμούς της ΔΥΕΑΙ.

Η εξήγηση που δίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας (πάντα από το προσωπικό email του…) είναι ότι η ΔΕΥΑΙ δεν καταμετρούσε τις καταναλώσεις επί περίπου μια τετραετία, οπότε και οι καταναλωτές πλήρωναν έναντι.

Πλέον, η ΔΕΥΑΙ έχει αναθέσει την καταμέτρηση σε αγροτικές κυρίως περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών, σε ιδιώτη.

Η καταμέτρηση όμως, «φούσκωσε» τους λογαριασμούς, καθώς οι καταναλώσεις πέρασαν την πρώτη κλίμακα χρέωσης. Οι αλλαγές στις κλίμακες, κυρίως τη δεκαετία του 2000, είχαν επιβαρύνει σημαντικά τα «μικρομεσαία» νοικοκυριά, εγκαινιάζοντας την εισπρακτική πολιτική της ΔΕΥΑΙ.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι από τις υποσχέσεις για μείωση του κόστους του (ήδη πανάκριβου) νερού των Ιωαννίνων, με τα εκατοντάδες προβλήματα στο δίκτυο και τις πολλές διακοπές, ένα σημαντικό κομμάτι καταναλωτών βλέπει τους λογαριασμούς να μεγαλώνουν.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αποφάσισε να γίνει η χρέωση οριζόντια, με βάση την πρώτη κλίμακα τιμολόγησης (να μην αυξηθεί δηλαδή το κόστος κυβικού όταν αλλάζει η κλίμακα κατανάλωσης) και όσοι-ες επιθυμούν, να μπορέσουν να διακανονίσουν την οφειλή σε άτοκες δόσεις.

Επίσης, θα ενημερώσει σχετικά τους καταναλωτές των παραπάνω περιοχών με ένθετη επιστολή στο φάκελο του λογαριασμού.

Ο κ. Μπαρτζώκας επισημαίνει ότι στόχος είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου να λαμβάνουν έξι λογαριασμούς το χρόνο, τρεις έναντι και τρεις εκκαθαριστικούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back