Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 8-10-2021, 17:27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Επαναcύσταση’21: Ήπειρος», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη μουσικοαφηγηματική παράσταση με τίτλο «Βγερού», την Κυριακή 17 Οκτωβρίου (ώρα 20:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

H παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Χατζόπουλου «Βγερού γλυκά φανού» (εκδόσεις Αιώρα). Η Βγερού ήταν μια γενναία Χιώτισσα που κατάφερε να επιζήσει από τη σφαγή του 1822 καθώς και από τη δουλεία στη Σμύρνη. Γύρισε στη Χίο, απέκτησε παιδιά και εγγόνια και τους άφησε κληρονομιά την συναρπαστική ιστορία της. Το κοινό θα παρακολουθήσει μια ιστορία-μαρτυρία για την ανθρώπινη αγριότητα και τη δύναμη της ψυχής, σε επιμέλεια κειμένου-αφήγηση της Ανθής Θάνου και με τη μουσική επένδυση του Αλέξανδρου Μακρή.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και θα παραμείνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 29 Νοεμβρίου 2021.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο, 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα