Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ατομική προσευχή, τα μέτρα και η «σκληροκαρδία κάποιων»

Εικόνα του άρθρου Η ατομική προσευχή, τα μέτρα και η «σκληροκαρδία κάποιων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2020, 14:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τα νέα δεδομένα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την περίοδο των γιορτών ενημερώνει η Μητρόπολη Ιωαννίνων μέσω εγκυκλίου του μητροπολίτη Μάξιμου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, οι λειτουργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων θα γίνουν παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, ενώ οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές έως 7 Ιανουαρίου για ατομική προσευχή.

Στην εγκύκλιο λοιπόν σημειώνεται ότι επιτρέπεται στους πιστούς να επισκέπτονται τους ναούς, μετά όμως από την τέλεση των ιερών ακολουθιών και της θείας λειτουργίας. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όσοι επιθυμούν δε, να βρεθούν στους ναούς για ολιγόλεπτη προσευχή θα πρέπει να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, δηλαδή την τήρηση αποστάσεων, τη σωστή χρήση μάσκας, τη χρήση απολυμαντικών μέσων, τη μη υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων εντός και εκτός των ναών.

Η εγκύκλιος αναφέρει ακόμη ότι ιερείς και οι υπεύθυνοι εργαζόμενοι των ναών έχουν την υποχρέωση διασφάλισης της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων και οι πιστοί παρακαλούνται για την ακριβέστατη συμμόρφωσή τους στα μέτρα και στις υποδείξεις του υπεύθυνου προσωπικού.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων επιμένει στην αυστηρή τήρηση μέτρων «ώστε να μην στερηθούμε και πάλι εξαιτίας της σκληροκαρδίας κάποιων το αγαθό να είναι οι Εκκλησίες μας ανοικτές έστω και για ατομική προσευχή». Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστηρίζει δε ότι η Εκκλησία είναι «ο κατεξοχήν χώρος όπου τηρήθηκαν τα μέτρα ευλαβικά, ιδιαίτερα στη Μητρόπολη μας».

Η εγκύκλιος του μητροπολίτη κλείνει με την έκφραση ευγνωμοσύνης στο «υγειονομικό προσωπικό της πατρίδας μας, ιατρούς, νοσηλευτές, ερευνητές και όσους νυχθημερόν δίνουν μάχες ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back