Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει…

Εικόνα του άρθρου Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2020, 21:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο καθαρισμός του ορεινού δικτύου, η λειτουργικότητα των πυροσβεστικών κρουνών, ο καθαρισμός της βλάστησης σε οικόπεδα ιδιωτών και η απομάκρυνση απορριμμάτων από σημεία που εναποθέτουν αυθαίρετα και παράνομα πολίτες, ήταν οι βασικές επισημάνσεις που έγιναν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (μέσω τηλεδιάσκεψης) με θέμα τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και με τον συντονισμό του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου.

Ο συντονιστής Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Πασχίδης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της περσινής αντιπυρικής περιόδου, ανέφερε ότι στην Ήπειρο καταγράφηκαν 252 συμβάντα και κάηκαν περίπου 6000 στρέμματα- χορτολιβαδικά στην πλειονότητά τους- έναντι 1000 στρεμμάτων το 2018. Όπως εξήγησε ο διοικητής  Περιφερειακής Διοίκησης  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχος Απόστολος Βασδέκης η διαφορά των εκτάσεων που έχουν καεί, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός πως το καλοκαίρι του 2018 ήταν πολύ υγρό.

Για άλλη μια φορά, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν συνεργαστούμε όπως μέχρι τώρα, αν έχουμε αλληλεγγύη, τότε και το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back