Oikonomou pisoi

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το νοσοκομείο Πρέβεζας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2019, 11:31

Με αφορμή την απόφαση της νέας διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για εντολή σε γιατρό του νοσοκομείου Πρέβεζας  προκειμένου να καλύψει επ’ αόριστον εφημερίες  στο Νοσοκομείο Λευκάδας , προκάλεσε την αντίδραση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σε ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα μέτρο σε βάρος του νοσοκομείου της Πρέβεζας και των κέντρων υγείας της περιοχής που βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλλειψη προσωπικού. Προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Στις κλινικές και στα ιατρεία , η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Παρομοίως απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν και όσον αφορά τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες».

Σημειώνει δε ότι «το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας δεν είναι ένα ζήτημα τοπικιστικό, αλλά συνολικής υποβάθμισης των νοσοκομείων όλης της περιοχής στα οποία θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν κλινικές και θα υποβαθμιστούν συνολικά οι παροχές υγείας, με στόχο την οριστική παράδοση των πάντων στους επιχειρηματικούς ομίλους» και ζητάει δημόσια και δωρεάν υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back