Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 12-01-2022, 19:19

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι εργαζόμενη απολύθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς από το κατάστημα «Χοιρινά Ηπείρου Βέργος» με δικαιολογία λάθους στη δουλειά. Η παράταξη όμως αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν είχε υποχρέωση να δουλεύει στην κοπή ή την επεξεργασία των κρεάτων, «αφού βάσει και της σύμβασής της εργαζόταν ως πωλήτρια και όχι ως χασάπισσα,

Ωστόσο, η διεύθυνση την ανάγκαζε να αναλαμβάνει δουλειές για τις οποίες δεν έχει καμία ειδίκευση, μόνο και μόνο για να αποφύγει την πρόσληψη ενός επιπλέον εργαζόμενου ειδικευμένου. Άρα, ο μόνος που έχει ευθύνη για τον ενδεχόμενο κίνδυνο των εργαζομένων ή των πελατών είναι η ίδια η εργοδοσία» τονίζει η Ταξική Ενότητα.

Επίσης, αναφέρει ότι «η εργαζόμενη καταγγέλλει πως όταν η ίδια  εμφάνισε κάποια ανησυχητικά συμπτώματα, η εκβιαστική οδηγία που έλαβε από την εργοδοσία ήταν να μην προχωρήσει σε rapid test, αλλά να περιοριστεί σε self-test, αποφεύγοντας την απευθείας δήλωση της ενδεχόμενης νόησης της, η οποία θα την έθετε για κάποιες μέρες εκτός δουλειάς. Αγνοώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο της συναδέλφισσας, αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων και πελατών, η επιχείρηση δεν ήθελε να χάσει ούτε μια μέρα εργασιακής εκμετάλλευσης, άρα και κερδών».

Η παράταξη ζητάει την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο προσωπικό της επιχείρησης.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα