Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γρίφος» στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Γρίφος» στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2020, 13:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα αδιέξοδο καλείται να διαχειριστεί το Πνευματικό Κέντρο, σχετικά με την τύχη των συμβασιούχων εργαζόμενων στα τμήματά του, τα οποία δεν λειτουργούν εδώ και ένα μήνα, λόγω της πανδημίας.

Το αδιέξοδο διαφάνηκε ήδη από την εξέλιξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο είναι επίσης Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, όπως και το Πνευματικό Κέντρο και εντάσσεται στους φορείς γενικής κυβέρνησης, οι οποίοι εξαιρούνται των μέτρων στήριξης.

Φυσικά, οι φορείς αυτοί δεν έχουν μόνο μόνιμους εργαζόμενους, οι οποίοι θα λαμβάνουν κανονικά το μισθό τους, αλλά και συμβασιούχους. Κάπως έτσι, έρχονται στην επιφάνεια και οι πολλές εξαιρέσεις που  προβλέπουν τα κυβερνητικά μέτρα, ειδικά για εργαζόμενους που ήταν έτσι  και αλλιώς σε αβέβαιο ή μη μόνιμο εργασιακό καθεστώς.

Στην περίπτωση των εργαζόμενων στις δομές και τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να σημάνει ακόμα και μείωση των μισθών τους. Οι συμβάσεις τους λήγουν το καλοκαίρι και η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα, στη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

Το θέμα φυσικά είναι πώς θα καλυφθούν οι εργαζόμενοι, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίσταση, αλλά και πώς θα διατηρηθεί η λειτουργικότητα των τμημάτων μαθητείας, όταν ανοίξουν ξανά, ειδικά τη στιγμή που έχουν καταβληθεί ήδη δίδακτρα σε κάποιες περιπτώσεις.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back