Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 18-08-2022, 14:47
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στη «μάχη» σμίλευσης μεγάλων διαστάσεων τμημάτων κορμών δέντρων (διαμέτρου 1,8 μ. και ύψους 2,10 μέτρων), με στόχο την μετατροπή τους σε έργα τέχνης με θέμα το μανιτάρι, ρίχτηκαν από σήμερα εννέα επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες από την Αθήνα, τα Γρεβενά, τα Τρίκαλα, την Πτολεμαϊδα και την Κοζάνη, δηλώνοντας έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση και να ολοκληρώσουν τα δημιουργήματά τους, χρησιμοποιώντας μόνο αλυσοπρίονο.

Το τετραήμερο υπαίθριας ξυλογλυπτικής στο Πάρκο των Μανιταριών στα Γρεβενά, ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως και τις 21/8, ενώ η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά τον «αγώνα» των καλλιτεχνών να φτιάξουν το δικό τους μοναδικό έργο τέχνης.

Κάποιος έχει στο μυαλό του να φτιάξει μια αρκούδα δίπλα σε ένα μανιτάρι, ενώ άλλος έχει οραματιστεί να κατασκευάσει ένα σπάνιο είδος μανιταριού, που φυτρώνει σε μερικά μόνο σημεία της Ελλάδας και υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. 

Μπορεί κανένας να μην αποκαλύπτει ακριβώς τι προτίθεται να δημιουργήσει, αλλά την προσεχή Κυριακή και τα εννέα δημιουργήματα θα έχουν την τελική τους μορφή και θα παραμείνουν στο σημείο κατασκευής τους, στολίζοντας το Πάρκο των μανιταριών στα Γρεβενά.

Την πρωτότυπη αυτή μανιταρογλυπτική εκδήλωση, διοργανώνουν για δεύτερη φορά οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας, σε συνεργασία με τον δήμο Γρεβενών. Η πρώτη φορά ήταν στο πλαίσιο της 16ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού, στον ίδιο χώρο, τον Ιούλιο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3