Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 30-07-2019, 13:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τμήμα Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο για το έργο και την προσφορά των ευεργετών των Ιωαννίνων, με είκοσι σελίδες.

Στο φυλλάδιο καταγράφονται συνοπτικά το έργο και η προσφορά των ευεργετών της πόλης των Ιωαννίνων, τα ακίνητα και τα κινητά αντικείμενα που κληροδότησαν, ο κοινωνικός σκοπός για τον οποίο προορίζονται τα έσοδα από την αξιοποίησή τους.

Το φυλλάδιο διανέμεται δωρεάν στο δημαρχείο, στο Πνευματικό Κέντρο, στο ΔΗΠΕΘΙ, στο Γραφείο Τουρισμού, το τμήμα Κληροδοτημάτων και την Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, ενώ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου.

«Ως δημοτική αρχή κάναμε πολλά και σημαντικά βήματα για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων. Σε πολιτικό επίπεδο, για πρώτη φορά, ορίσαμε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, με στόχο τη χρηστή και αποδοτική διαχείριση των κληροδοτημάτων από τον Δήμο. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που οι ευεργέτες εμπιστεύτηκαν την περιουσία τους στην αυτοδιοίκηση προς όφελος των Γιαννιωτών», αναφέρει ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Γωγώ Γιώτη τόνισε επίσης ότι «οι ευεργέτες του Δήμου Ιωαννιτών έχουν αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα, άγνωστο σε πολλούς. Αυτός είναι ο στόχος του φυλλαδίου: να συστήσει στην κοινωνία των Ιωαννίνων και ιδιαίτερα στους νεότερους, τα κληροδοτήματα του Δήμου».


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2