Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γλαφυρή περιγραφή» οι προτάσεις για κόψιμο νερού και οι απειλές

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2016, 18:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Παρότι το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί» στην ανακοίνωσή του για το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο,μάλλον υποβαθμίζει τη βαρύτητα και τη σφοδρότητα όσων ακούστηκαν χτες εκεί από πολίτες. Έτσι λοιπόν οι απειλές για «καραμπίνες», οι προτάσεις να «κοπεί το νερό και το ρεύμα» στους πρόσφυγες Γεζίντι που εγκαταστάθηκαν στη Φανερωμένη, στην παλιά ΕΜΑΚ, σε απλή… «γλαφυρή περιγραφή»: «Όλοι τους περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν στοιβαγμένοι τόσοι άνθρωποι σ ένα κτίριο μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή τους εκεί για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία απέχει αρκετά από την κορυφαία ένταση και τις οριακές εκφράσεις που ακούστηκαν στη συνεδρίαση.

Ο δήμος ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση να εξουσιοδοτηθεί δικηγόρος που θα ελέγξει τη νομιμότητα της μίσθωσης και την τήρηση προϋποθέσεων του χώρου να φιλοξενήσει ανθρώπους, ενώ ζητάει «από τις αστυνομικές αρχές και την πυροσβεστική την παρουσία κλιμακίων σε 24ωρη βάση για να συμβάλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών».

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος Ζίτσας αναφέρει επίσης ότι «θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των δημοτών για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και των μεταναστών να διαβιούν σε οργανωμένους χώρους, με βασικές υποδομές που εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στην περιοχή μας μια νέα μικρή Ειδομένη». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Βασίλη Γαρδίκου, Χρυσόστομου Βούζα και Μανώλη Ματσάγκα «που δήλωσαν συμπαραστάτες στον αγώνα των δημοτών και κατέθεσαν προτάσεις οι οποίες συμπεριλήφθησαν στην τελική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας κατέθεσε τις επιστολές του δήμου Ζίτσας για το θέμα, με τη μορφή αναφοράς.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back