Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γκρίζο και κατάμαυρο πρωινό»

Εικόνα του άρθρου «Γκρίζο και κατάμαυρο πρωινό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2019, 15:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε πολύ έντονο ύφος και με αναδρομή στην εποχή που ο νέος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ δεν είχε τόσο καλές πολιτικές σχέσεις με το Νίκο Γκόντα, είναι η πρώτη ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ενότητα Πολιτών αναφέρει ως πρώτο συμπέρασμα ότι από τη σύμπραξη για τη νέα δημοτική αρχή (τη χαρακτηρίζει «σύμφωνο συμβίωσης»…), προκύπτει ότι «ο τίτλος ‘Νέα Εποχή’, παραπέμπει  στο σκοτεινό παρελθόν της πόλης μας, σ΄αυτό της διακυβέρνησης του δήμου μας από τον κ. Γκόντα».

Υπενθυμίζει ότι ο κ. Ελισάφ, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος που τον στήριξε «κατακεραύνωναν με τον πιο εμφατικό και έντονο τρόπο ως τη δημοτική αρχή της πλήρους αδιαφάνειας, της σπατάλης και της καταχρέωσης του δήμου και των δημοτών».

Κατηγορεί το νέο δήμαρχο ότι δεν απάντησε στη δημόσια πρόσκληση της παράταξης «για τη σύμπραξη και συμπόρευση των παρατάξεων, που ψηφίστηκαν  από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μας και που εκπροσωπούσαν το πιο προοδευτικό τμήμα αυτών» και λέει ότι «επέλεξε να συμπορευθεί με το πιο παλιό,  το πιο συντηρητικό  και μειοψηφικό κομμάτι της πόλης μας».

Ωστόσο, αναφέρει ότι «είναι δικαίωμα της δημοτικής αρχής η αναζήτηση πολιτικών συναινέσεων για να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου».

Συμπληρώνει όμως ότι οι επιλογές του νέου δημάρχου υποδεικνύουν «καιροσκοπισμό και πολιτική αμνησία».

Επίσης, η Ενότητα Πολιτών αναφέρει, συνεχίζοντας το «αλληλοπικάρισμα» με την παράταξη του δημάρχου, που έχει ξεκινήσει εδώ και 4-5 μήνες:  

«Και επειδή ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αρέσκεται σε ρήσεις επιφανών ανδρών, του υπενθυμίζουμε ότι  ‘αρχή άνδρα δείκνυσι’, ή ‘η αρχή είναι το ήμισυ του παντός’,  ή ‘η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται’ και το πρωiνό της νέας δημοτικής αρχής ξεκίνησε από γκρίζο έως κατάμαυρο από πολλές απόψεις».

Τέλος, σημειώνει ότι θα είναι «πάντοτε δυναμικά παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο, για να διαφυλάξει το έργο της και τα συμφέροντα της πόλης, από πισωγυρίσματα του παρελθόντος».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back