Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γιατί όχι ζωοτροφές από ρεβίθια και κουκιά;

Εικόνα του άρθρου Γιατί όχι ζωοτροφές από ρεβίθια και κουκιά;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2017, 17:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» διοργανώνουν η Greenpeace, ο δήμος Ζίτσας και η Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, στο παλιό δημαρχείο στην Ελεούσα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία, της οποίας τα πρώτα βήματα ήδη εφαρμόζονται στη χώρα μας από πρωτοπόρους παραγωγούς που έχουν ήδη ξεκινήσει να καλλιεργούν ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά, όπως το κτηνοτροφικό κουκί, το ρεβίθι, το λούπινο και το μπιζέλι, και να αντικαθιστούν την εισαγόμενη μεταλλαγμένη σόγια από τη διατροφή των ζώων τους. Τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά αφορούν εύκολες καλλιέργειες, χαμηλού κόστους, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη γεωργία, την κοινωνία και την οικονομία. 

«Οι αγρότες και γεωργο-κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, μιας κατεξοχήν κτηνοτροφικής περιοχής, χρειάζονται ουσιαστική υποστήριξη και ενίσχυση προκειμένου να στραφούν σε εναλλακτικές και ασφαλείς βιώσιμες λύσεις όπως τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά. Η κοινή μας ημερίδα με τον δήμο Ζίτσας και την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων μεταφέρει αυτό ακριβώς το μήνυμα: η στροφή του αγροτικού κλάδου σε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές είναι μονόδρομος για την ανασυγκρότηση της γεωργίας και το μέλλον παραγωγών και καταναλωτών» αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του δήμου Ζίτσας. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος εξέφρασε την ελπίδα ότι «με δράσεις όπως είναι η συγκεκριμένη ημερίδα, ‘ανοίγουμε έναν νέο δρόμο’ συνεργασίας με την Greenpeace με στόχο τη στροφή στη βιώσιμη, αειφόρα γεωργία χωρίς εξαρτήσεις από εισαγόμενες και γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές που για τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας». 

«Κάνουμε ένα βήμα μπροστά και ενημερωνόμαστε σωστά, ώστε στη συνέχεια να επενδύσουμε στην καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών για την παραγωγή ζωοτροφής απαλλαγμένης από οτιδήποτε γενετικά τροποποιημένο και να μην είμαστε εξαρτημένοι από την εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας» δήλωσε ο Χάρης Λιούρης, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back