Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γιατί δεν περνάει από εδώ το τρένο;»

Εικόνα του άρθρου «Γιατί δεν περνάει από εδώ το τρένο;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2018, 18:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου διαμαρτύρεται για την «παράκαμψη» της Ηπείρου από τη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλβανία, δίνοντας και έναν αντιπολιτευτικό τόνο στη σχετική ανακοίνωσή του.

Ο κ. Δημητρίου θεωρεί «φυσιολογική διέλευση» της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χωρών μέσω της Ηπείρου, αντί της προτεινόμενης Φλώρινα-Πόγραδετς. Βέβαια, ο υποψήφιος περιφερειάρχης παρακάμπτει το γεγονός ότι τόσο η Φλώρινα, όσο και το Πόγραδετς έχουν τρένο, ενώ η Ήπειρος δεν διαθέτει και διαχρονικά οι κυβερνήσεις «παρακάμπτουν» το αίτημα, ως κοστοβόρο και «φαραωνικό».

Στην ανακοίνωσή του, βάζει στο «κάδρο» της κριτικής και τον περιφερειάρχη «και τους φιλόδοξους διαδόχους του», λέγοντας ότι «είτε δεν γνωρίζουν τίποτε, είτε δεν παίρνουν θέση, προφανώς επειδή είναι απολύτως αποκομμένοι από την μάχιμη επιχειρηματικότητα της Ηπείρου κι από τις καθημερινές προσπάθειες των επαγγελματιών να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Ο κ. Δημητρίου τονίζει ότι η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου «επί σειρά ετών έχει αναδειχθεί σε απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη της περιοχής, για την εξασφάλιση γρήγορων και οικονομικών μεταφορών και για την σύνδεσή της με την Ευρώπη. Αντ’ αυτού, για λόγους που δεν θα αργήσουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε, η Περιφέρεια κωφεύει, η κεντρική κυβέρνηση παίζει τα δικά της παιχνίδια και η Ήπειρος σέρνεται για μια φορά ακόμη πίσω από τις εξελίξεις»

Υιοθετεί και τη διαχρονική «ορολογία Καχριμάνη» με κατηγορίες κατά του «κεντρικού κράτους» για αδικία εις βάρος της Ηπείρου, λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο περιφερειάρχης να μην παρευρίσκεται στην συνάντηση κορυφής στη Θεσσαλονίκη», όπου ο κ. Σπίρτζης τοποθετήθηκε για το σιδηρόδρομο στην ομιλία του, στο Thessaloniki summit 2018.

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ
Είναι μεγάλα τα συμφέροντα και πολλοί οι ψήφοι των ΚΤΕΛ-ατζιδων προς τον Καχριμαν-Αλί
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back