Περίπου 100 αθλητές συμμετείχαν στο 5ο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναρρίχησης βράχου που έγινε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο Μεγάλο Πάπιγκο Ζαγορίου.
Στη γενική κατηγορία ανδρών, πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο αθλητής του ΕΟΣ Ιωαννίνων Δημήτρης Γιούνης με 218 βαθμούς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δημήτρης Γιούνης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της αναρρίχησης βράχου στα Γιάννενα.
Εκτός όμως από το χρυσό μετάλλιο, ο ΕΟΣ Ιωαννίνων κατέκτησε και το αργυρό με τον Δημήτρη Γερόλυμπο (206 βαθμούς). Στην 3η θέση κατετάγη ο Γιώργος Πατσώνας του ΕΟΣ Κοζάνης με 151 βαθμούς.
Στη γενική κατηγορία γυναικών, την 1η θέση κατέλαβε η Μικαέλα Ζαμπετάνη του ΕΟΣ Φυλής Αττικής (87 βαθμοί), την 2η η Φαίδρα Κάτσιου του ΕΟΣ Ιωαννίνων (48 βαθμοί) και την 3η η Άννα Λακιώτη του ΣΕΟ Αθηνών (46 βαθμοί).
Πέραν των τριών μεταλλίων στις γενικές κατηγορίες, οι Γιαννιώτες αθλητές κατέκτησαν κι άλλα μετάλλια στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, στην κατηγορία ανδρών 55-59 ετών ο Βασίλης Μηλιώνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (83 βαθμοί) και στην κατηγορία 60-64 ετών ο Βασίλης Καλαμπόκης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (41 βαθμοί). Οι Δημήτρης Γιούνης, Δημήτρης Γερόλυμπος και Φαίδρα Κάτσιου, εκτός από τη γενική κατηγορία, κατέκτησαν το χρυσό, και τα αργυρά μετάλλια, αντίστοιχα και στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
Επίσης, η Νίκη Κοντοδήμα, στην κατηγορία γυναικών 18-34 ετών, κατέλαβε την 5η θέση. Οι Κυριάκος Χαραράς και Ιωνάς Βέλλας στην κατηγορία ανδρών 18-34 ετών κατέλαβαν την 5η και την 9η θέση, αντίστοιχα και ο Αναστάσιος Τορουνίδης στην κατηγορία 35-39 ετών κατέλαβε την 8η θέση.
«Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές του για την εντυπωσιακή συγκομιδή βαθμών, η οποία τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των αγώνων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.