Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γιάννενα, Νέα Εποχή» με κοινωνική πολιτική

Εικόνα του άρθρου «Γιάννενα, Νέα Εποχή» με κοινωνική πολιτική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2019, 17:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις βασικές αρχές του προγράμματος για την κοινωνική πολιτική παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ. Το πρόγραμμα επεξεργάστηκε επιτροπή υποψηφίων και μελών.

«Δεσμευόμαστε στην παροχή των αναγκαίων και ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών, στην αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών κοινωνικής προστασίας και στο σχεδιασμό και υλοποίηση νέων προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης με πρωταρχικό στόχο την φροντίδα των παιδιών και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Ως προς τις υφιστάμενες υπηρεσίες για το παιδί και την οικογένεια, η παράταξη δεσμεύεται για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των παιδικών- βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και των ΚΔΑΠ. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών, για ίδρυση τριών νέων παιδικών σταθμών σε Ανατολή, Καρδαμίτσια-Νέα Ζωή και Μπάφρα-Νεοκαισάρεια και για πιλοτική λειτουργία τμημάτων φιλοξενίας βρεφών (από ηλικίας 3 μηνών) στους ήδη υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς.

Η παράταξη προτείνει ίδρυση κέντρου παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για παιδιά που βιώνουν καταστάσεις κρίσεων (κακοποίηση, διαζύγιο γονέων, θάνατος, ασθένεια κ.α.) και πιλοτική λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων με τη σύμπραξη φορέων.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης, μπαίνει και η υπογεννητικότητα. Τα «Γιάννενα-Νέα Εποχή» δεσμεύονται για την παροχή κινήτρων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας: από μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και κάλυψη μέρους των αναγκών των παιδιών κατά το πρώτο έτος της ζωής τους μέχρι διατήρηση μειωμένων δημοτικών τελών για τις πολύτεκνες οικογένειες και επέκτασή  τους από το πρώτο παιδί και λειτουργία προγραμμάτων ευαισθητοποίησης.

Όσον αφορά τις  υφιστάμενες παρεχόμενες υπηρεσίες  στα άτομα της τρίτης και τέταρτης ηλικίας, η παράταξη «μιλάει» για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με εξειδικευμένα προγράμματα, γα πιλοτική λειτουργία προγράμματος αναδοχής ηλικιωμένων, για δημιουργία δικτύου ομάδων αυτοβοήθειας των ηλικιωμένων ατόμων και για ισότιμη πρόσβαση στον οίκο ευγηρίας ανεξάρτητα από το εισόδημα

Όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία, οι προτάσεις αφορούν πρόσβαση σε όλα τα δημοτικά κτίρια, πιλοτική υιοθέτηση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, δημιουργία διαδρομών για αναπηρικά αμαξίδια σε τμήμα του αστικού κέντρου και για ίδρυση δύο νέων γραφείων για την ένταξη των ΑμεΑ και των μειονοτικών ομάδων στην αγορά εργασίας.

Τα μέλη της επιτροπής που επεξεργάστηκε τις προτάσεις, είναι: Αναγνώστου-Κουμπλομάτη Φανή, Ακονίδου Ελένη, Αμπατζίδη Διονυσία, Βάββας Φώτης, Δεληκούρα Ρένα, Δολιώτης Χάρης, Ευθυμίου Αθανάσιος, Κάππη Αφροδίτη, Κατσούρη Αντιγόνη, Κορτζής Βαλέριος, Κωτσαντή Χριστίνα, Λαμπρίδη Νίκη, Νότη Γιάννα, Παπαευσταθίου Ιωάννα, Πραμαντιώτης Δημήτρης, Σαούγκος Βασίλης και Σούλη Αθηνά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back